Eğitimde Niteliği Artırma

Eğitimin bireyin ve toplumun hayatındaki yeri ve önemi reddedilemez bir gerçektir. Bu gerçek herkes tarafından kabul edilmekte, eğitimin niteliğinin nasıl arttırılabileceği konusu da bu kabulle paralel olarak gündemleri meşgul etmektedir. Artık sorun çocuklarımızın hepsine "aynı sürede, miktarda, nicelikte" bir eğitimi vermek değil, "aynı sürede, hiçbir çocuğu geride bırakmadan, aynı nitelikte" bir eğitimi sağlamak sorunudur. En iyi eğitim, herkes için en iyi olan eğitimdir.

En iyi eğitim, herkes için en iyi olan eğitimdir.

Herkes için en iyi eğitim, "Hiç kimse herkes yahut herhangi biri değildir!" bilinç uyanıklığıyla bireysel farklılıkları ve hasiyetleri/özgülükleri esas almaktan geçer. Bu esastan hareketle bilgiyi edinmek, becerileri geliştirmek ve bunları günlük yaşantısında kullanmak şeklinde ifade edilebilecek üç sütunu yükseltmekle herkes için iyi eğitim amacına doğru hızla mesafe alınacaktır. Bilginin edinilmesinin kolaylaştığı günümüzde bilgiyi kullanmak ve üretmek ön plana çıkarken, diğer insanlarla birlikte mutlu bir hayat sürdürebilmek için öğrencilerin temel yeterlilik ve becerilerini geliştirmelerine ihtiyaç vardır.

Hiç kimse herkes yahut herhangi biri değildir!
Yayın: 07.11.2019 - Güncelleme: 07.11.2019 01:00 - Görüntülenme: 597
Kaynak: http://mufredat.meb.gov.tr