Öğrenci Beceri ve Yeterlilikleri

"Öğrencilerin edinmesi ve geliştirilmesi gereken beceri ve yeterlilikler nelerdir?" sorusuna bulunan cevaplardan biri de Türkiye Yeterlilikler Çerçevesidir. TYÇ, Millî Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları, işçi ve işveren sendikaları, meslek örgütleri ve ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde, ulusal ve uluslararası uzmanlar ile akademisyenlerin katılımıyla hazırlanmıştır. Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ), Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (AYÇ) ile uyumlu olacak şekilde tasarlanmış; ilk, orta ve yükseköğretim dâhil, mesleki, genel ve akademik eğitim ve öğretim programları ve diğer öğrenme yollarıyla kazanılan tüm yeterlilik esaslarını gösteren ulusal yeterlilikler çerçevesidir.

Öğrenci yeterliliklerinin pek çoğu birbiriyle uyuşmakta, birbirini kapsamakta ve birbirini desteklemektedir.
Yayın: 07.11.2019 - Güncelleme: 07.11.2019 01:07 - Görüntülenme: 547