T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / DİDİM - Yalıköy Ortaokulu

Tarihçe

Yalıköy eskiden iyonlular tarafından ekilip biçilen tarım mesire alanı olarak kullanılırken  Atatürk,  Kurtuluş  savaşından  sonra  Didim  ve  çevresine  Selanik  göçmenleri  olan yoran halkını  yerleştirmiştir.  Daha sonraları Atatürk Barajı bölgelerinde yaşayan ve barajlar nedeniyle ev ve arazileri sular altında  kalan yöre halkı için Didim'de ev ve araziler verilmiştir. 1987 yılında böylece Yalıköy Köyü kurulmuş ve güneydoğudan buraya gelen halk yerleşmiştir.

2014 yılında Büyükşehir Belediyelerinin kurulması hakkındaki 6360 sayılı Kanun  ile Aydın  İli  Büyükşehir  olmuş  ve Yalıköy, Köy statüsünden mahalle statüsüne geçirilmiştir. Yalıköy mahallesi Didim ilçesinin 7 km kuzeyinde, Ege Denizinin 1 km batısında tepelik taşlık bir arazi üzerindedir. Yolu Orman kampı mevkiinde Söke-Didim yolu ile birleşmektedir. Söke'ye uzaklığı 47 km dir.   

Okulumuz 1990 yılında Eğitim ve Öğretime başlamıştır.  Okulumuz binasında  9 derslik,  2 İdari Oda,  1 Rehberlik Odası,  2 Öğretmen Wc bulunmaktadır. Okul bahçesinde kız ve erkek Öğrenci Wc ve 1 Depo ile 1 kömürlük bulunmaktadır.   Okulumuzun bulunduğu çevredeki yoğun göç olgusu, bireylerin uyum problemlerini de beraberinde getirmektedir. İnsanların değişen sosyal yapı ile birlikte geleneklerinden  uzaklaşması ve artan  yoksulluk,  işsizlik  gibi  sorunlar,  sosyal dayanışmanın  zarar görmesine  yol  açmaktadır.  İnsanlar arasında güven  ilişkileri  önemli  düzeyde zayıflamıştır. Bu  öğrenci  profilimize  de  olumsuz  bir şekilde yansımaktadır. Okulumuzun bulunduğu çevrede bu hususlar yoğun bir şekilde yaşanmaktadır.   

Okulumuz turizm bölgesinde bulunmaktadır. Okulumuz güzel manzaraya sahip bir bölgede yer almaktadır. Deniz kenarında bulunmaktadır. Okulumuzun turizm bölgesinde  olması  sebebiyle  Kültürel  ve  Ahlaki yozlaşması çok hızlı ve fazlaca olmaktadır. Göçle gelen insanların fazla olduğu bir bölgede olmamız dolayısıyla kültürel çatışma çok yaşanmaktadır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.10.2019 - Güncelleme: 05.11.2019 15:09 - Görüntülenme: 680
  Beğen | 3  kişi beğendi